לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
שם
טלפון
שירות
איזור שירות
הודעה
לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
ממליצים עלינו
סיון
הזמנו עבודת איטום של גג שטוח בגודל 100 מטר ביריעות ביטומניות.  
עשיתם את העבודה בצורה מקצועית, הצוות שלכם היה מאוד נחמד, מנומס ואדיב. העבודה טובה בנתיים.  
שלומי סוויסה
[20/03/2018]
שליו
הזמנתי עבודת איטום, חייב לציין שתמחרתם את העבודה בצורה הוגנת ביחס למתחרים וביצעתם אותה על הצד הטוב ביותר.
מעל הכל, הבחור שהגיע אדם נעים הליכות. יישר כח!
ברוך משולם
[18/01/2018]

איתור רטיבות

איתור רטיבות בבית וטיפול בבעיה – הכל במקום אחד

איך יודעים שיש בעיית רטיבות בבית, איך מתבצע איתור רטיבות בעזרת מכשירים אלקטרוניים, מי אחראי על תיקוני רטיבות בבניין משותף, איך אפשר למנוע רטיבות ברחבי הבית וכמה עולה לגלות רטיבות? על כל השאלות האלה ועוד נענה בהמשך.

כל בית בישראל מסתמך על כך שהמים שזורמים בצינורות שלו נשארים שם, ולא זולגים מהצנרת, הכיור, האמבטיה או המכשירים החשמליים שמשתמשים בהם, כמו מדיח הכלים או מכונת הכביסה. עם זאת, מים יכולים לצוץ מכל מקום ולעשות נזק רב לרהיטים, לקירות וליסודות. בעיות אינסטלציה הן דבר נפוץ מאוד שגורם לרטיבות, שלרוב תהיה סמויה, ועד שתגלו אותה הנזק כבר מתחיל להיעשות. אם אתם חושדים שיש רטיבות באזור מסוים בביתכם הזמינו אותנו – חברת הראשון באיטום – לצורך איתור מקור רטיבות בבית ותיקון הבעיה. אנחנו נדאג גם למנוע בעיות רטיבות שעלולות להיווצר בעתיד, ואחרי טיפול שלנו לא תצטרכו עוד לדאוג מפני רטיבות שעולה מהרצפה, בקירות או בגג – אנחנו מטפלים בכול!


איתור רטיבות בגגות, בקירות, ברצפות - 100% הצלחה!
גיולי מקור הרטיבות בעזרת מצלמה תרמית
טיפול ברטיבות בשיטות חדשניות
מחירים הכי זולים - בהתחייבות!
אחריות מלאה על העבודה

לייעוץ והצעת מחיר ללא התחייבות חייגו לטלפון:
 
055-9378-500

 איתור רטיבות בקירות וגגות

איך לדעת שיש רטיבות בבית?

אם אתם רק חושדים שמדובר ברטיבות, נעזור לכם להיות בטוחים ולדעת האם אכן עליכם להזמין מומחה לרטיבות בקיר שיאתר את הבעיה ויתקן אותה.

1. בדיקת קירות – הסימן הברור ביותר לרטיבות הוא שינוי בצבע הקיר, צבע מתקלף בקירות או הופעת בועות. גם ריח מעופש מעיד על רטיבות, ולעיתים תוכלו להבחין גם בהופעת עובש. במקרה של רטיבות בקיר גבס, הקיר עלול להיחלש ולהתפרק בקלות, על אף שעל פני השטח הוא נראה בסדר גמור.

2. בדיקת זרימה – סגרו את כל הברזים בבית, ודאו שאין מכשירים שמשתמשים במים ובדקו האם הפרפר המרכזי במד המים של הבית מסתובב. אם כן, זה סימן לכך שיש נזילה שצריך לטפל בה ושגורמת לרטיבות.

3. בדיקת צנרת – בדקו את הצינורות החשופים שלא נמצאים מאחורי קירות או מתחת לרצפות – לדוגמה הצינור שמתחת לכיור או שמאחורי האסלה. חפשו תחתם שלוליות וגעו בהם עם היד כדי לוודא שהם לא רטובים. אם כן, זה מקור הרטיבות.

גילוי רטיבויות בבית – איך עושים את זה?

יש מקרים שבהם מקור הרטיבות הוא ברור, למשל רטיבות בגג שצצה בדיוק כשמתחיל הגשם. אם כבר נעשה איטום לגג מתישהו במהלך השנים האחרונות, הטריק הוא למצוא את הכשל באיטום ולתקן אותו. איתור רטיבות בגג זה תהליך די פשוט כמו שאתם מבינים, אך לא כך הדבר כשמדובר בדירה שנמצאת באמצע הבניין ומעליה יש דירה אחרת. במקרה שכזה ככל הנראה מקור הרטיבות הוא הדירה שמעל.

אז איך מאתרים רטיבות שכזו? אנחנו משתמשים לאיתור נזילות במצלמה תרמית, שמאפשרת לנו לראות מיקוד של אזורים חמים או קרים במיוחד, מה שמעיד על הימצאות נוזלים ועל מקור לנזילת מים. רטיבות מהשכן למעלה היא בעיה שעליו להתוודע אליה, והתיקון כמובן יהיה על אחריותו. התיקון בדרך כלל יצריך מאיתנו להרים רצפות בדירה שמעל ולטפל בצינור שממנו יש נזילה, ולא יהיה שום צורך לבצע פעולות שכאלה בדירתכם. עם זאת, מומלץ יהיה לאטום את התקרה כדי שמקרה שכזה לא יפגע בכם להבא.

איתור רטיבות בקיר פנימי עם מד לחות

שיטה נוספת לאיתור רטיבות היא בעזרת מד לחות, שיכול להראות את רמת הלחות המדויקת באלמנטים שונים במבנה, כולל הקירות. את המד הזה מצמידים למשטח שמעוניינים לבדוק, והמספר שמוצג עליו מראה האם הקיר יבש או רטוב בכל נקודה. בהתאם לסוג הקיר, רמת הלחות התקינה שבו תהיה שונה, למשל רמת הלחות בבטון יכולה להיות מעט גבוהה יותר ופחות מסוכנת מאשר בקיר עץ. באופן כללי, אם הרמה היא מעל 15% אז כבר מדובר בבעיה שצריך לטפל בה, ומעל 25% זה כבר רמה מסוכנת של רטיבות.

גילוי מקור רטיבות בקירות

הרטיבות שהקיר שלכם סובל ממנה יכולה לנבוע ממספר סיבות, ועליכם לבדוק כל אחת מהן כדי לוודא מה גורם לה.

1. סיבות חיצוניות לרטיבות בקירות:

בעיה בניקוז/במרזב: אם המרזב סתום או אם יש בעיה בניקוז המים בסביבת הקיר, זה יכול לגרום לרטיבות שנאגרת בקיר.

סדקים: הסדקים שבקיר מאפשרים למי הגשמים לחדור פנימה ולפגוע בקיר.

פתחים בסביבת החלונות והדלתות: כמו סדקים, גם כאן מדובר ברטיבות שחודרת פנימה דרך פתח שקיים בקיר.

סיבות פנימיות לרטיבות בקירות:

נזילה בצנרת: צנרת פגומה שנמצאת בקרבת או בסביבת הקיר עלולה לגרום להצטברות מים ולחות בתוך הקיר.

התעבות מים: אם החדר שהקיר שייך לו אינו מאוורר כמו שצריך, התעבות המים עלולה לגרום לו להיות רטוב באופן כמעט קבוע.

האם איתור רטיבות בקיר חיצוני מצריך הרס?

ב-99.9% מהמקרים אין כל צורך להרוס את הקיר, אך יתכן שיהיה בכך צורך כמוצא אחרון, וזאת במקרים הבאים:

תוצאות שאינן חד משמעיות: אם נעשה שימוש במד לחות ובמצלמה תרמית ועדיין לא נמצא מקור הלחות, יתכן שצריך יהיה לשבור חלק מהקיר.

נזק רציני: במידה והרטיבות מתפשטת בקצב מהיר מאוד, יתכן שצריך יהיה לבצע תיקון בדחיפות שיצריך שבירה של הקיר.

איך מונעים רטיבות בקיר מרתף?

בעיית הרטיבות במרתף יכולה לנבוע מבעיה בצנרת, כמו בכל שאר רחבי הבית, אך גם מבעיות של ניקוז מים בחוץ. אם האדמה שסביב המרתף רטובה מדי ולא נעשה איטום מרתף כמו שצריך עוד בשלבי בניית הבית, סביר להניח שתראו רטיבות בקיר למטה, באזור שאליו המים מחלחלים. אם אפשר לחפור סביב המרתף, יהיה ניתן לאטום אותו מבחוץ.

במידה ויש איטום חיובי שלא עובד היטב, יהיה ניתן לבצע גם איטום שלילי בעזרת חומרים צימנטים הידראולים. מנגד, אם אין איטום חיובי מבחוץ, מומלץ מאוד שלא לאטום מבפנים בלי לאטום גם מבחוץ, אלא אם כן אין שום דרך אחרת לאטום את הקיר.

כמה משלמים על איתור רטיבות בקירות?

ברוב המוחלט של המקרים, המחיר לגילוי הרטיבות לא צריך להיות יותר מ-800 שקלים, אך זה לא כולל את התיקון הנדרש לבעיה שמתגלה. לעיתים גם נדרשות בדיקות נוספות, למשל בדיקת לחץ, בדיקה עם מד לחות, בדיקת הצפה וכדומה כדי לאתר נזילות ואת המקור שלהן, וגם הפקה של דו"ח ממצאים.

כל אלו יחדיו, כולל התיקון, יכולים להעלות את המחיר באופן משמעותי, ולכן ייתכן שעל איתור רטיבות בקירות מחיר יגיע גם ל-2,500 שקלים. אנחנו מתחייבים לספק לכם את הצעת המחיר הזולה ביותר לאיתור וטיפול ברטיבות. קיבלתם על איתור רטיבות בתקרה מחיר זול מקבלן איטום אחר? פנו אלינו ונתחייב להוזיל גם אותו!

איך למנוע רטיבות בקירות?

יש כמה צעדים שאנחנו ממליצים עליהם לכל אחד, ומומלץ לזכור אותם ולפעול על פיהם על מנת שתוכלו להימנע מתיקונים שנובעים מקירות לחים או רטובים:

1. אווררו את הבית היטב – הכלל הזה תקף במיוחד לחדרים לחים כמו האמבטיה והמטבח בזמן בישולים. ודאו שהאדים יוצאים החוצה ולא עולים לעליית הגג, שם הם עלולים לעשות לכם הרבה בעיות.

2. התקינו ונטה בשירותים ובמקלחת, וכן קולט אדים במטבח מעל לגז.

3. הסיתו מים הרחק מביתכם בעזרת איטום לבית וניקוז תקין בגג, וודאו שגם בקרקע יהיה ניקוז שירחיק את המים מביתכם.

4. טפלו בכל נזילה בצנרת בזמן, שכן רוב בעיות הרטיבות נגרמות בעקבות בעיות אינסטלציה.

אם תפעלו על פי כל אלה, לא תצטרכו יום אחד להזמין בהפתעה קבלן איטום מומחה שיעזור לכם עם גילוי רטיבות בקיר, ותוכלו לחסוך הרבה מאוד כסף גם על תיקונים שהייתם רוצים להימנע מהם ומהתהליכים שהם כוללים.