לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
שם
טלפון
שירות
איזור שירות
הודעה
לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
שם:
טלפון:
יישוב:
ממליצים עלינו
סיון
הזמנו עבודת איטום של גג שטוח בגודל 100 מטר ביריעות ביטומניות.  
עשיתם את העבודה בצורה מקצועית, הצוות שלכם היה מאוד נחמד, מנומס ואדיב. העבודה טובה בנתיים.  
שלומי סוויסה
[20/03/2018]
שליו
הזמנתי עבודת איטום, חייב לציין שתמחרתם את העבודה בצורה הוגנת ביחס למתחרים וביצעתם אותה על הצד הטוב ביותר.
מעל הכל, הבחור שהגיע אדם נעים הליכות. יישר כח!
ברוך משולם
[18/01/2018]

איטום גגות

איך מוצאים קבלן איטום גגות זול ומומלץ?

איטום גגות ומבנים זו המומחיות של כל מי שקורה לעצמו "קבלן איטום", אך האם כל אחד כזה הוא מומלץ? כמובן שלא. השאלה המתבקשת אם כן היא כיצד מוצאים קבלני איטום מומלצים שלא רק יודעים איך לבצע עבודה טובה, אלא גם גובים את המחיר הזול ביותר, והתשובה היא כאן, באתר הראשון באיטום. אנחנו נהיה המקור שלכם למציאת קבלני איטום זולים ומומלצים על פי הצרכים שלכם, בלי הצורך בביצוע השוואות מחירים, כי תקבלו מאיתנו על איטום גג הצעת מחיר זולה שלא תרצו לפספס.


איטום כל סוגי הגגות במחירים הוגנים!
החל מ-25 ש"ח למ"ר
שירות בפריסה ארצית רחבה
ייעוץ בחינם בבית הלקוח - ללא התחייבות!

לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות חייגו לטלפון:
 
055-9378-500


איטום גגות


כל התהליך הזה מתבצע תוך דקות ספורות בשיחת טלפון או לחיצת כפתור אחת, ללא התחייבות וללא תשלום נוסף מצדכם, ואתם יכולים להיות רגועים שמצאתם את איש המקצוע הזול ביותר. בין שאם צריכים איטום גג פרגולה פשוט מהיום להיום או איטום לגג ענק של מבנה תעשייתי – אנחנו נדאג לכם לעסקה המשתלמת ביותר מקבלני איטום בעלי ניסיון של 15 שנה לפחות!

 

מתי לבצע איטום גג


איטום גג בקיץ

 אטימת גגות
 

7 סוגים שונים של חומרי איטום גגות

פעם נהוג היה לזפת את הגג ולסיים כך עם העבודה, אך טכנולוגיות עכשוויות מאפשרות לקבלני האיטום להגיע לתוצאות טובות ואיכותיות יותר מאי פעם. למעשה, קיימים כיום כל כך הרבה סוגים של חומרי איטום, כך שאפילו ישנם קבלני איטום שלא מכירים את כולם כמו שצריך. ערכנו לכם בנושא איטום גגות מפרט טכני שיעזור לכם להבין מה היתרונות, החסרונות והמטרות של כל אחד מחומרי האיטום הקיימים, כדי שתדעו על מה קבלן האיטום מדבר כאשר הוא יציע לכם מחיר לאיטום הגג שלכם.

 

איטום לגג

  

1. יריעות ביטומניות לאיטום גג

זה החומר המומלץ ביותר בשביל איטום גג חדש, והוא פחות מומלץ לגגות ישנים. הסיבה לכך היא שהיריעות לא נצמדות היטב לגגות עם איטום ישן שנעשה בחומר אקרילי, ואותו צריך להסיר לפני יישום שכבות קישור חדשות, מה שייקר את עלות העבודה. את היריעות מיישמים ישירות על הבטון לאחר שמורחים שכבת יסוד ביטומנית או זפת. אם מלחימים את היריעות לגג שזופת קודם לכן, צריך ליישם גם שכבת יסוד ביטומנית באזורים שבהם יש שכבות הלבנה.

יש שני סוגים של יריעות ביטומניות שמתחלקים על פי הפולימרים שבהם שובחו, כשהסוג שאיתו עושים איטום גג לא מרוצף הוא יריעות ששובחו בפולימר APP. הן מגיעות בגלילים בגודל של 4-5 מ"מ, ויש חשיבות גדולה להבדל הקטן בין הגדלים, כשעל פי מכון התקנים הישראלי העובי המינימלי של היריעות שמיישמים על גג צריך להיות 5 מ"מ.

אז למה קיימות יריעות בגודל 4 מ"מ? הן משמשות אך ורק ליישום על גבי שכבת יריעות קודמת.באופן כללי, לא מומלץ להשתמש ביריעות על גבי שכבה קודמת שלהן שנעשה לפני מספר שנים. זאת משום שברוב המקרים היריעות הקודמות לא צמודות לגג כמו שצריך שנים רבות לאחר שהניחו אותן עליו. תחת השכבה הקודמת עשויה להתגלות רטיבות, ולכן כדאי תמיד להסיר אותה, ליישם פריימר ביטומני או זפת ולהלחים יריעות חדשות. 

דוגמאות לחומרים:

√ ביטומפלסט של ביטום בע"מ

√ פוליפלסט של פזקר בע"מ


 איטום גג

2. זפת חם לאיטום גגות

את הזפת ניתן למרוח ישירות על גג שלא נעשתה בו עבודת איטום אחרת, או על גבי זפת ישנה. זהו אמנם סוג איטום גג ישן, אך הוא יעיל לא פחות מהשיטות החדשות, והיתרון המשמעותי של הזפת זה שהחומר זול מאוד ביחס לחומרים האחרים שבהם נעשה שימוש. עם זאת, גם לזפת יש חסרונות והחומר נוטה שלא להחזיק מעמד למשך שנים ארוכות תחת אור השמש, לכן נהוג להגן עליו עם שכבת הלבנה.

זיפות יכול להוות איטום גגות זמני למשך שנה-שנתיים בזול, עד אשר התקציב שלכם יאפשר לכם לאטום את הגג ביעילות רבה יותר עם יריעות ביטומניות. כל עוד עבודת הזיפות נעשתה כמו שצריך, אין כל סיבה שהיריעות לא ייקשרו לזפת ביעילות ולא יהיה צורך בעבודות מקדימות להלחמת היריעות.

דוגמאות לחומרים:

√ פוליגום של ביטום בע"מ

√ אלסטקס 75/25 של פזקר בע"מ


3. חומרי איטום אקריליים לגגות

אלו הם חומרים משחתיים בצבע לבן שמתאימים למריחה או התזה על גבי גגות בטון, אך הם לא מומלצים לביצוע איטום גג למים עומדים משום שזה יגרום להם להתמוסס ולהתקלף. על כן משתמשים בחומרים אקריליים רק בגגות עם שיפועים טובים, ולגגות ללא שיפועים כדאי להשתמש בחומרים פולימריים.

החומרים האלה מומלצים גם לעבודות איטום גג עץ, ואפשר ליישם אותם גם על שכבות איטום אחרות, כמו זפת ישנה למשל, אבל רק לאחר שמנקים את המשטח כמו שצריך ומורחים עליו שכבת יסוד. עם זאת, בניגוד ליישום ישירות על שכבת בטון, איטום שכזה יחזיק מעמד למשך שנים מועטות ולכן כדאי לבחור ביריעות ביטומניות במקום בחומרים אקריליים. דבר שחשוב לציין הוא שהחומרים האקריליים מגיעים בצבע לבן, לכן אין צורך לבצע להם הלבנה.

שימו לב שכשיגיע הזמן לאטום מחדש את הגג לאחר מספר שנים, האיטום יצטרך להיעשות עם חומר אקרילי. במידה שהאיטום יתבצע בשיטה אחרת, יהיה צורך להסיר את שכבת החומר האקרילי שבו נעשה שימוש בתהליך האיטום הקודם.

דוגמאות לחומרים:

√ אקרילפז (רגיל, סופר או פלטינום) של פזקר בע"מ

√ פוליגג (450, משוריין או תקני RS) של שרפון / טמבור בע"מ


4. חומרי איטום ביטומניים לגג

החומרים האלה דומים מאוד לחומרים האקריליים מבחינת אופן העבודה איתם, אך בניגוד אליהם, צריך להלבין אותם בסיום תהליך האיטום והם נחשבים לפחות עמידים. מסיבות אלו לא משתמשים בהם לרוב כדי לאטום גגות שלמים, אלא בעיקר בשביל איטום גג קטן או קרניזים.

השימוש הנפוץ יותר בחומרים אלו הוא לתיקונים מקומיים ביריעות ביטומניות או סביב אלמנטים בגג, למשל כשעושים איטום גג עם דודי שמש, ויש קבלנים שמשתמשים בהם גם לאיטום מתחת לריצוף.

דוגמאות לחומרים:

√ מסטיק 244 של ביטום בע"מ

√ מסטיסטופ של ביטום בע"מ


5. חומרי איטום פוליאוריטנים לגג

אלו הם החומרים החזקים ביותר לאיטום, ועל כן הם גם פחות גמישים, וצריך ליישם אותם על שכבת יסוד או הדבקה. מחירם הוא גבוה יחסית, במיוחד כשמשתמשים בחומרים של חברות ידועות במוצרי פוליאריטן, למשל איטום גג עם סיקה. אם קבלן איטום גגות מציע לעשות בהם שימוש, עליכם לוודא שהוא רוכש חומרים שעמידים בפני קרני השמש, משום שיש גם גרסאות זולות שלא יחזיקו מעמד היטב למשך שנים.

אפשר ליישם את החומרים האלו על תשתית בטון, ואמנם ניתן למרוח אותם על זפת ישנה, אך הזפת היא גמישה יותר ונוטה להשתנות תחת תנאי חום. מאחר שהחומרים הפוליאוריטנים לא גמישים, זה יגרום לכך שלאורך השנים האיטום יפסיק להיות יעיל. באופן כללי, לרוב משתמשים בהם בשביל איטום גג קל.

דוגמאות לחומרים:

√ היפרדסמו 815 של פולידן טכנולוגיות בע"מ

√ סיקה לסטיק 560 טיקסו של Sika


6. יריעות EPDM / PVC

בניגוד ליריעות הביטומניות, את היריעות האלה לא מלחימים או מדביקים לגג, אלא פשוט מניחים, משמע הן לא צמודות לתשתית. הן מתאימות למקרים ספציפיים מאוד, למשל איטום גג ירוק עם צמחים, והיתרון שלהן הוא שהן חזקות וגמישות מאוד, והן גם לעיתים לבנות, כלומר אין צורך להלבין אותן. החיסרון – כל כשל מקומי עלול לגרום לחדירת מים בין היריעות לגג וקשה מאוד לאתר את אזור הכשל.

היריעות האלה מחזיקות במשך עשרות שנים, אך הן נוטות להתעוות במשך הזמן. התופעה הזו גורמת להופעת שלוליות על הגג, ובמקרים מסוימים היא יכולה גם להוביל להיפרדות היריעות מהקיר שאליו הן צמודות. אפשר ליישם אותן על כל סוג של תשתית, אך לרוב הן משמשות כחומרי איטום גג פח, גג טרומי או גג של מבנה תעשייתי.


7. חומרים פולימריים לאיטום גגות

החומרים האלה ידועים גם בשם "גומי", וזאת בשל הגמישות הגבוהה שלהם. עם זאת, לצד יתרון זה יש חיסרון, והם אינם חזקים יחסית ולא נאחזים בתשתיות חלשות כמו שצריך, לכן יש מומחים שממליצים שלא להשתמש בהם כלל. את החומרים הפולימריים אפשר למרוח או להתיז על גגות בטון, אך כל עוד יש סיבה לכך שיתהלכו אנשים על הגג, מומלץ שלא להשתמש בהם. עם זאת, איטום גג אלומיניום יכול להיעשות בזול וביעילות בעזרתם.

דוגמאות לחומרים:

√ מאסטר גג של פזקר בע"מ

√ מסטיגג של ביטום בע"מ  


איך לבחור כמה חומרים מתאימים במקביל?

בנושא של איטום גג המלצות הן תמיד להשתמש באותה משפחה של חומרים לכל אורך האיטום, משום שהם יאחזו טוב יותר אחד בשני. זה לא אומר ששיטות שמשלבות כמה חומרים שונים הן שגויות, למשל כשמלחימים יריעות ביטומניות על זפת, אך זה כן אומר שהיריעות יחזיקו טוב יותר לאורך שנים על גבי בטון. אם נמשיך את אותה הדוגמה, על קבלן השיפוצים להימנע לחלוטין מיישום יריעות ביטומניות על גבי חומרים אקריליים למשל. לא משנה מה תאטמו והאם מדובר בתיקונים קטנים, כמו למשל במקרה של איטום גג קראוון, כל עוד חורגים מהכלל הזה יכולים להיווצר כשלים לאחר מספר שנים ואף חודשים, כשהחומרים יתחילו להתנתק אחד מהשני.


איך אוטמים גגות?

כפי שאתם בוודאי מבינים, יש לא מעט חומרים שאיתם אוטמים גגות, וצריך לבחור בקפידה את האחד שמתאים לגג שעליו צריך לבצע את העבודה. כל אותם חומרים מספקים שלל שיטות לאיטום גגות, וכעת נפרט בפניכם כמה מהשיטות השונות במקרים פרטניים כדי שתדעו למה לצפות מרגע תחילת העבודה.

 

איטום גג בבניין משותף עם יריעות ביטומניות

1. תחילה מורחים פריימר על הגג ועל הרולקות.

2. מחכים מספר שעות עד שהפריימר מתייבש – ברוב המקרים העבודה תמשיך רק ביום שלמחרת.

3. מלחימים את הרולקות בין הרצפה לקיר (או אזורים נוספים אם יש צורך בכך).

4. מלחימים את היריעות הביטומניות על כל הגג – מהשטח הנמוך לגבוה.

5. מלחימים שכבת יריעות נוספת לכל אורך הרולקות.

6. עושים בדיקת הצפה.

7. אם נעשה איטום גג הפוך, מתקינים רשת "ברדס" על המרזבים ומכסים את הגג בחצץ.

 

איטום גג משותף מבטון עם זפת חם

1. מנקים את הגג היטב עד שמתקבל משטח חלק שאפשר לעבוד עליו ביעילות.

2. מורחים שכבת יסוד שעונה לשם "פלינקוט", ולאחר מכן יש להמתין יום אחד לייבוש.

3. אוטמים פגמים בגג כמו פתחים או סדקים בעזרת חומרים פוליאוריתניים.

4. מזפתים את הרולקות ומוסיפים גם רצועת יוטה.

5. מזפתים את כל שאר הגג בשכבה אחת או שתיים.

6. מפזרים חול על הגג ומלבינים אותו לאחר שהזפת התקררה.

7. אחרי ששכבת ההלבנה התייבשה מבצעים בדיקת הצפה.


איטום גגות קלים עם חומר פוליאוריטני

1. מיישמים חומר איפוקסי על הגג ומחכים שיתייבש לחלוטין.

2. אוטמים את ראשי הברגים של הגג עם חומר פוליאוריטני.

3. לאחר שהחומר התייבש, אוטמים שוב את ראשי הברגים, וגם את האוזרים שבהם יש מרווחים בין הלוחות וחורים או סדקים.

4. מטביעים בד גאוטכני בין הלוחות ומיישמים שכבה שנייה של חומר האיטום.

5. אוטמים את כל הגג לחלוטין ומחכים לייבוש למשך 24 שעות.

6. אוטמים שוב עם שכבה שנייה של חומר פוליאוריטני ומחכים שתתייבש.

7. מבצעים בדיקת הצפה.

שלבי העבודה האלה תקפים הן במקרה של איטום גג פלסטיק והן במקרה של איטום גג מתכת.

 

השפעת האקלים המקומי על בחירת שיטת איטום הגג

האקלים הישראלי מאופיין בקיץ חם וארוך ובחורף קצר אך גשום, עם הבדלים משמעותיים בין אזורים שונים בארץ. תנאי מזג האוויר הייחודיים הללו משפיעים באופן ישיר על בחירת שיטת האיטום המתאימה ביותר לכל אזור, והנה מספר דוגמאות לכך:

אזור בארץ

מאפייני האקלים

שיטת איטום מומלצת

מישור החוף

לחות גבוהה וכמות משקעים בינונית

יריעות ביטומניות

הנגב והערבה

חום קיצוני וקרינת UV חזקה

חומרים פוליאוריתניים שעמידים בפני UV

ירושלים והסביבה

הפרשי טמפרטורות גדולים ושלג

יריעות EDPM או PVC גמישות

אזור הכנרת

חום ולחות גבוהים

חומרים אקריליים נושמים


החלק שלכם בעסקה – תחזוקת האיטום של הגג

תחזוקה שוטפת של איטום הגג היא מרכיב קריטי בשמירה על יעילות האיטום לאורך זמן ומניעת נזקים. איטום איכותי יכול להחזיק מעמד שנים רבות, אך רק אם מתחזקים אותו כראוי, ובדיקות תקופתיות ופעולות תחזוקה פשוטות יכולות לחסוך הרבה כסף וכאב ראש בטווח הארוך.

כיצד לתחזק את האיטום של הגג:

1. בדקו את הגג והאיטום לפחות פעמיים בשנה, בייחוד לפני ואחרי עונת הגשמים.

2. נקו את הגג באופן קבוע מעלים, לכלוך וחפצים זרים.

3. בדקו את מערכת הניקוז ונקו אותה מחסימות.

4. חפשו סדקים, קילופים או קרעים בשכבת האיטום ותקנו אותם מיד.

5. בדקו את אזורי החיבור סביב אלמנטים שונים, כמו ארובות, קולטי שמש ומרזבים.

6. דאגו לצבוע או להלבין את הגג למניעת נזקי קרינת UV.

7. הזמינו בדיקה מקצועית כל 3-5 שנים, או מוקדם יותר אם זיהיתם בעיות.

 

תקנים ותקנות בנושא איטום גגות בישראל

עבודות איטום לגג בישראל כפופות למספר תקנים ותקנות שנועדו להבטיח איכות ובטיחות. חשוב לציין כי עמידה בתקנים אלה היא חובה חוקית ומהווה תנאי לקבלת אישורי בנייה ואכלוס.

תקנים עיקריים בישראל לאיטום גגות:

1. ת"י 1752 חלק 1 - איטום גגות שטוחים: מפרט כללי לאיטום גגות.

2. ת"י 1752 חלק 2 - איטום גגות שטוחים: יריעות ביטומניות.

3. ת"י 1430 - יריעות לאיטום גגות: דרישות, בדיקות וסימון.

4. ת"י 1476 - בדיקות אטימות מעטפת הבניין לחדירת מים.

5. ת"י 1045 - בידוד תרמי של בניינים.

6. ת"י 2752 - מערכות לאיטום גגות שטוחים מבטון: תכן ותפקוד.

עמידה בתקנים אלה מבטיחה איכות גבוהה של עבודת האיטום, אורך חיים משופר של האיטום, ועמידות טובה יותר בפני תנאי מזג האוויר המאתגרים בישראל.


כמה עולה איטום גג למטר?

קבלן איטום לא צריך רק לספר לכם כמה תעלה העבודה, אלא גם כיצד הוא יבצע אותה ועל מה מתבססת הצעת המחיר שלו. כשמחפשים קבלן איטום מומלץ שיעשה איטום גג השוואת מחירים זה שלב שלרוב אסור לדלג עליו, אך מובטח לכם שאצלנו תזכו למחירים הזולים ביותר. אלו הם המחירים שתוכלו לצפות להם בהצעות של קבלני האיטום הזולים והמנוסים ביותר בישראל – קבלני האיטום של הראשון באיטום!

סוג עבודת האיטום

איטום גגות מחיר למטר

איטום עם יריעות ביטומניות

לעבודה על גג בגודל של 100 מ"ר לכל הפחות עם יריעות בעובי 4-5 מ"מ – כולל שכבת פריימר וזפת חם, ואחריות של 7-10 שנים

125 – 60 ₪ למ"ר

איטום גגות בהתזה או במריחה עם חומר ביטומני

העבודה נעשית עם חומרים כמו ביטומסטיק או מסטיגום, והמחיר תקף לגג 100 מ"ר או יותר וכולל את עבודות ההכנה הנדרשות

100 – 50 ₪ למ"ר

איטום גגות אקרילי

המחיר משתנה בהתאם למצב הגג ולחומרים שבהם משתמשים, ביניהם פוליגג 450, פוליגג משוריין או הידרוגג 2K

90 – 40 ₪ למ"ר

איטום עם חומרים גמישים

העבודה כוללת יישום חומר הגנה לגג ומחירה משתנה בהתאם לכמות העבודה וגודל שטח הגג

75 – 40 ₪ למ"ר

איטום גגות עם זפת חם

לגגות של 40 מ"ר לכל הפחות, עם אחריות ל-5 שנים – כולל הלבנה

75 – 25 ₪ למ"ר

איטום גג בחומר פולימרי

עמיד מאוד לאורך שנים רבות, ולאחר עבודת האיטום ניתן לצבוע מעל החומר בתוספת תשלום

90 – 45 ₪ למ"ר

איטום גג אפוקסי שקוף

משמש לרוב לאיטום גגות קטנים, לכן מחירו גבוה יחסית, ולעבודה ניתנת אחריות למשך 3 שנים

150 – 85 ₪ למ"ר

איטום גג עם יריעות PVC

ליריעות יש משך חיים של כ-20 שנה והן עמידות בפני קרינת השמש וחדירת שורשים

100 – 60 ₪ למ"ר

איטום עם יריעות EPDM

יריעות תרמוסטיות חזקות וגמישות בעלות משך חיים ארוך במיוחד ועמידות בפני קרינת UV – מומלץ בשביל איטום גגות סנטף

120 – 45 ₪ למ"ר

 

המחיר עודכן לאחרונה ב 12/2024

אוטמים בקיץ וחוסכים עד 20% בעלות האיטום

רוב האנשים נזכרים לאטום את הגג שלהם רק בחורף, אך יש בכך כמה בעיות:

√ כל מקרה של איטום גג רטוב מצריך לחכות עד שיתייבש, ואחרי שהגשם כבר התחיל זה יכול להעיק עליכם בלי שיהיה לכם פתרון.

√ כשמזמינים קבלן איטום גג בחורף, סביר להניח שהוא לא יהיה זמין כל כך ושתהיה לו הרבה עבודה לפני שיוכל להתפנות עבורכם.

√ איטום גגות גבס לא יכול לחכות לעונת החורף, משום שהמים יהרסו את הגבס ויגרמו לו להתפורר, ואם זה יקרה האיטום שייעשה עליו לא יהיה יעיל לאורך זמן.

עם זאת, בעונת הקיץ קבלני האיטום עובדים הרבה פחות, ולכן הם מציעים את השירותים שלהם במחירים זולים יותר. בין שאתם זקוקים לתיקון זריז של איטום גג זכוכית ובין שעליכם להכין את המבנה שלכם לעונת הגשמים, ההמלצה היא להזמין את איש המקצוע הנכון בזמן הנכון.  


שאלות ותשובות לפני שמזמינים איש איטום לטיפול בגג

תקופת האחריות תלויה בסוג החומר שאיתו אוטמים את הגג, ככל שהחומר איכותי יותר, כך האחריות ארוכה יותר. לאיטום עם זפת למשל מקבלים אחריות 5 שנים, אולם לאיטום עם זפת ויריעות ביטומניות מקבלים אחריות של עד 10 שנים.
את חומר האיטום לגג בוחרים על פי סוג הגג, אולם ניתן לומר כי באופן כללי, יריעות ביטומניות הן הפתרון היעיל ביותר לאיטום. בדרך כלל משלבים אותן עם חומר אחר להשלמת חוזק האיטום, למשל זפת חם תחתיהן או מריחת חומרים ביטומניים באזורים שבהם לא ניתן להלחים יריעות.
מחיר איטום גג למטר משתנה על פי סוג האיטום הנבחר, וככל שהגג גדול יותר, כך עלום איטום גג למטר תהיה נמוכה יותר. עלות האיטום נעה בין 25-150 ₪ למטר מרובע, כשהאיטום הזול ביותר נעשה עם זפת חם וכולל הלבנה, ואילו האיטום היקר ביותר נעשה בעזרת חומר אפוקסי שקוף.
אם עושים את האיטום כמו שצריך ומשתמשים בחומרים אלסטומרים, האיטום יכול להחזיק 10-20 שנה. זה תלוי הרבה גם בגודל הגג, שכן ככל שהוא גדול יותר, כך הסיכוי להופעת ליקויים מתגבר.